VoIP telefonija

V večini podjetij telefonija predstavlja visok strošek. Storitev VoIP je telefonija prek internetnega protokola, kar pomeni, da lahko telefonirate povsod, kjer imate dostop do internetnega omrežja. Z IP-telefonijo se stroški znižajo, kar predstavlja učinkovito ekonomsko rešitev za prav vsako podjetje.

V podjetju Alstar, d. o. o., vsakemu poslovnemu okolju zagotavljamo celovito rešitev z VoIP-telefonijo. Ponujamo zanesljivo in cenovno privlačno rešitev za telefonijo v vsakem podjetju, ki jo prilagodimo naročnikovim željam. Pri oblikovanju sodobnejšega telefonskega sistema IP upoštevamo različna trenutna stanja telefonske infrastrukture. Vsaka implementacija se začne z obiskom na naročnikovi lokaciji, kjer skupaj opredelimo aktualno stanje infrastrukture in želene funkcionalnosti, ki jih naročnik potrebuje. Sledi priprava idejne rešitve, ki jo v fazi postavitve telefonskega sistema IP tudi uresničimo.

Stroški klicev prek telefonije Alstar VoIP so bistveno nižji kot pri klicih prek analogne ali ISDN-linije. Med seboj se kličete brezplačno, tudi če imate enote nameščene v različnih državah. Stroški telefoniranja v fiksna in mobilna omrežja (po Sloveniji) so do 60 % nižji od stroškov telefoniranja pri trenutnih operaterjih, stroški klicanja v tujino pa so lahko do 70 % nižji kot pri drugih telefonskih operaterjih.

Dodatne prednosti Alstarjeve poslovne telefonije so napredna administracija telefonskih priključkov, integracija priključkov s poslovnimi aplikacijami in mobilnost (programsko opremo za telefoniranje je mogoče uporabiti na telefonu, tablici, pametnem telefonu ali računalniku). Podjetjem z manjšim številom telefonskih priključkov ponujamo najem navidezne hišne centrale, namesto da bi investirali v lastno. Navidezna centrala uporabnikom omogoča pregledno administracijo telefonije v podjetju, pregled stroškov v realnem času, obsežno statistiko idr. Večjim podjetjem ponujamo svojo lastno hišno centralo IP PBX Alstar z enakimi ugodnostmi.

Kaj je VoIP, kako deluje in kako zagotoviti kakovosten prenos govora po IP-omrežju

Storitev VoIP omogoča telefonijo, kjer transportna pot poteka prek internetnega omrežja. Telefonske storitve omogoča povsod, kjer je zagotovljen tudi dostop do interneta, denimo v službi, na potovanju ali doma. Klicati je mogoče v vsa svetovna fiksna in mobilna omrežja. VoIP lahko uporabljate z računalnikom (slušalke in mikrofon ter programska oprema »softphone«), naprednim stacionarnim (VoIP) telefonom, tablico ali pametnim telefonom.

VoIP omogoča prenos govora in faksiranje sporočil prek internetnega omrežja, kjer se analogni govorni signal pretvori v stisnjeno digitalno obliko, ki se nato prenaša prek internetnega omrežja. Pomembna sta kakovost pretvorbe govornega signala v digitalne IP-pakete in pretok podatkov v realnem času brez zakasnitev, kar omogočajo mehanizmi QoS (Quality of Service). QoS-funkcijo omogočajo usmerjevalniki, na katerih se prioriteta prenosa podatkov dodeli tako, da ima VoIP-protokol prednost pred drugimi, kot sta FTP in HTTP, ali pa pasovno širino interneta rezervira samo za VoIP.

Vmesniki (VoIP-prehod) omogočajo povezavo obstoječih (analognih in ISDN) naprav telefonskega omrežja na podatkovno omrežje IP.

Ta stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. Preberi več ...

Razumem
Piškotek je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.